Design templates:
Banner
GMT time:
2021-May-6
00:50:24

Turn debris off:
NNN banner
Design templates: GMT time: 2021-May-6 00:50:24 Turn debris off:
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG
dotIMG

Válassz nyelvet:
Deutsch polski Русский Español English English

Index
1-Hogyan kell belépni és játszani 2-Helyezési rendszer 3-A regisztrációd

Hogyan kell belépni és játszani a nyílt ligába

Ne felejtsd el: az NNN klán és az Open League két különböző dolog, az hogy benne vagy az Open Ligában, még nem jelenti hogy NNN is vagy.
Továbbá ez a ligát az NNN-en tervezték és hozták létre hogy egy békés helyen Intermediate játékosok csaphassanak össze. Ha képtelen vagy normálisan viselkedni (vagy azt sem tudod, mi az hogy normális) akkor légyszives menj el. A barátságos atmoszféra sokkal fontosabb, minthogy rengeteg játékosunk legyen.

1.1- Belépés a ligába

a) csinálj egy profilt a fórumunkban és hozz létre egy új topikot a "newcomers" részben ahol elmondod hogy be akarsz lépni, milyen névvel és némi plusszinfóval rólad. Miután ez megvolt, várnod kell amig egy adminisztrátor létre nem hoz téged a www.normalnonoobs.com oldalon, és elküldi a belépéshez szükséges információkat.
Figyelem: amikor kéri a ZIP kódodat, bármilyen számit beirhatsz.

b) Olvasd el a liga szabályokat

c) Töltsd le a liga sémát

d) Keress valakit, akivel játszhatsz.
Partnert találni nem lesz könnyű hogyha csak úgy belépsz a Wormnetre, mert nem mindenki megy fel veled egyidőben, vagy pedig nem látjátok egymást mert épp játszotok. Evégett használnod kell egy vagy több kommunikációs programot hogy játékokat tudj szervezni: MSN, mIRC vagy Snooperer.
Továbbá az "OiL" vagy "OnL" szavak hozzátehetők a nevedhez (Open Intermediate/Normal League) hogy jelezd a többieknek, hogy készen állsz egy liga játékra. Azzal, hogy mindenki igy tesz, lehetővé válik hogy könnyek szerezz magadnak ellenfelet.


1.2- Eredmények beküldése

Miután egy játéknak vége, egyenesen mész és beküldöd a játék eredményét. 24 órán belül nem játszhatsz ugyanazzal a játékossal. Továbbá a másik játékosnak jóvá is kell hagyni a játékot, de beállíthatod hogy automatikusan érvényesitse a rendszer a játékodat, amint az ellenfeled beküldi. Ezt az "automatically validate my games" négyzet bejelölésével érheted el a "profil" lapon, csak ne felejtsd el, hogy kikapcsolt állapotban te vagy a felelős a játékaid jóváhagyásáért.


1.3- Liga szabályzat

a) Beállitások
A játékok lehetnek egy menetesek (egy kör), két menetesek (legjobb 3) vagy 3 menetesek (legjobb 5). Alapesetben legjobb 2, és ettől eltérni csak a két játékos beleegyezésével lehetséges. Minden játékot az #Anything Goes vagy #Ropers Heaven csatornán kell játszani, mert csak itt lehetséges a "rope knocking" és "bungee knocking".

b) Liga séma
League-Intermediate az a séma amit használnod kell a játékhoz. Igen hasonló az alapértelmezett sémához egy kis eltéréssel: jetpack azonnal jön, a Cluster gránátok ereje le van csökkentve 2 egységre, Mortaré szintén, ládák megjelenésének valószinűsége 0 (nem fog ládacsomag megjelenni) és nincsenek selejt aknák (minden akna felrobban 3 másodperc után).

c) Pálya kiválasztása
A terráriumnak véletlenszerűnek kell lennie, próbálj egy olyat keriteni, amiben jó fedezékek vannak és minimális összesöprés, valamint könnyű gyilok lehetőségek első körben. Vedd figyelembe, hogy az alkalmazkodóképesség egy igen előnyös tulajdonság e sémában, ezért javallott nem mindig ugyanazt a tipusú terráriumot választani (időnként legyen összetett, időnként egyszerűbb), illetve más-más terrárium hátteret választani (gyümölcs, középkor, strand, stb.).
Hogy hatékony legyen a terrárium kiválasztás, jó ötlet egy barlang-barlang-sziget-sziget(...) vagy sziget-sziget-barlang-barlang összeállítás. Minden esetben érdemes kell játszanod, mert igy a játékosok összes képessége fel lesz használva a különféle terráriumokon. Továbbá, többé kevésbé mindkét wörmernek lesz esélye szigeten játszani.

d) Fair play!
Figyelembevéve az első kört, ne válassz olyan pályát, ami neked nagyon kedvező, vagy ami az ellenfeled számára több hátrányt nyújt. Ne lépj ki minden meccs után, mert amellett hogy idegesitő, gyanús is. Továbbá ne is változtasd meg a csapatodat, neveket, sorrender, speciális fegyveredet, ez láma dolog. Olyan sirkövek használata, amelyek hasonlitanak egy aknára, vagy ládára, szintén nem szép.

e) Tiltott hibák, bugok (ne felejtsd el, a kötél/bungee söprés még mindig engedélyezett)

(Azok a hibák, amelyek a 3.6.29 update után lettek kijavitva, szintén tiltottak)

f) Engedélyezett bug kihasználási lehetőségek, trükkök
Egy lista az engedélyezett bugokról, mert vagy nem bugok, vagy nem befolyásolják lényegesen a játék menetét, illetve nem lehet eldönteni, hogy szándékosan lettek e előidézve vagy sem:

g) Diszkonnekció illetve be nem fejezett játékok
Amint egy meccs félbeszakad a kapcsolat szakadása miatt, újra kell játszani kivéve, ha a végeredmény teljesen egyértelmű vagy mi nem azt mondjuk, hogy nem kell újrajátszani. Ha úgy gondolod, az adott kört nem kell újrajátszani, mert egyértelmű volt, tedd fel a fórumra. Meg fogjuk nézni, és döntünk a sorsa felöl.
Hogyha újrajátszotok egy meccset, a pályának hasonlónak kell lennie, és az a játékos kezd, aki előzőleg is kezdett. Ha nem az a játékos kezd akinek kellene, akkor az ellenfele feladja, és újrainditják a játékot, igy a következő kört biztos hogy a megfelelő játékos kezdi.
Ha sokáig nem jön vissza az ellenfeled a szakadás után, akkor próbálj meg beszélni vele hogy mi lesz a meccs sorsa, és mikor tudjátok újrajátszani. Hogyha nem sikerül egyezségre jutni, menj a fórumba és ott keress megoldást.
Abban az esetben is meg kell keresned az ellenfeled, ha a diszkonnektáció a meccsek között történik. Hogyha ez nem lehetséges, akkor kezdeményezheted a jelenlegi pont rögzítését (például ez egy 2-1-es végeredmény, pedig három győzelemig mentetek volna) illetve ha ez nem lehetséges, mert ugyanannyit nyertetek (1-1 vagy 2-2) akkor osszátok le két játékra (1-0/0-1 és 2-0/0-2).


Az Open Intermediate League helyezési rendszer

2.1- Aktivitás

Az aktivitás oszlop a "ranking" oldalon mutatja az elmúlt 20 napban játszott játékok (nem meccsek) számát, és ha ez lecsökken nullára, a játékos neve vörössel lesz kiemelve. 60 napos inaktivitás után a játékos törölve lesz a táblázatból, de a pontjai és meccsei továbbra is megmaradnak, és visszakerülhet ha a játékos igényli.


2.2- Az egyhuzam

A Streak oszlop (körülirással forditva: egyhuzam) mutatja, hogy egymásután hány játékot (nem meccset) nyert vagy vesztet az adott játokos egyhuzamban. A zöld nyil, amelyet egy 5-ös szám követ, jelzi hogy egymásután 5 játékot nyert az illető, a vörös nyillal ugyanez pedig azt, hogy ennyit veszitett. Ha van néhány egyhuzamban vesztett játékod, a nyil megfordul amint nyersz egyet és lesz +1; ugyanigy, ha sorozatos győzedelmeid vannak, és veszitesz, ez a szám -1 lesz.


2.3- Pontok

Ebben a ligágan a szerzett pontok tulajdonképpen egy minden játékos elleni győzelem valószínűsége adja. Ennek megfelelően, egy 25%-kos összgyőzelem esetén egy 1000 pontos játékostól az 50%-os össznyerési esélynyi pontok felét kapod, továbbá egy várt 50%-kos győzelmek egy játékos ellen akinek 1000 pontja van, feleannyi pontot kapsz, mint amennyit egy 50% vereség ellen egy 2000 pontos ellenféltől. (picit zavaros lett, kérlek nézd meg az angol forditást is)
A várt győzelmek száma egy arány a lejátszott meccseknek, amit elvileg akkor szerzel, ha bizonyos játékosokkal elég sokat játszol, tehát a pontjaidat befolyásolja az a tény, hogy kik ellen veszitettél játékokat és kiket győztél le, és hogy ellenfeleidnek milyen győzelmi, vereségi statisztikájuk van. Tehát itt az számit, hogy hány meccset győztél vagy vesztettél összesen, és nem az egyes játékokon van a hangsúly. Ha valaki ellen folyamatosan 12 meccset vesztesz, és nyersz 2-1-re, nem fogsz sok pontot kapni tőle, mert nem a "hirtelen váltás" számit, ez igy 2-13-nak számít, és ebből dolgozik a rendszer.
Emellett, egy ellenféltől szerzett pontok változhatnak anélkül is, hogy játszanál vele megint. Például, ha olyan valakit versz meg, aki csak most érkezett a ligába, nem fogsz túl sok pontot kapni tőle, de ha később ez a játékos sokakat megver, és halad felfele a ranglétrán, úgy te is több pontot kapsz ezért a győzelemért. Ennek megfelelően nem feltétlenül számít, ha valakit megversz 10-0-lára a szezon elején, és a szezon végére magasabb a helyezése, mint neked, itt az számít, hogy kiket győzől le, erősebb ellenfelektől több pontot lehet szerezni, és ha valaki gyenge volt és jó játékos lett, szintén folyamatosan változtatja a te pontjaidat is, és nem érdekes, hogy MIKOR történtek a játékok.
Összefoglalva: ez a rendszer az alapján számol, hogy mennyi a valószínűsége, hogy valakit megversz és hogy veszítesz ellene, és hogy ki ellen, abból nem fogsz sok előnyt szerezni, hogyha rengeteget játszol, de csak rosszabb játékosokat győzől le.


2.4- Pontozás áttekintése
2.5- Szezonok

a) Áttekintés
E liga kétféle módon értékeli a pontjaidat: egy rövidebb időszak, ami 90 napos, és egy hosszabb, az "Overall Ranking" (összranking) amikor az összes játék egy évig figyelembe van véve.
Minden szezon 3 hónapig tart, és a végén a legjobbak jutalomban részesülnek, ami a profillapjukon is megjelenik. Továbbá a legjobb 8 játékos egy kiütéses versenybe kerül, tehát egy szezonnak két győztese lehet: aki a legjobb, és aki győztesen kerül ki ebből a versenyből. A szezonok eredményét pedig nyilvántartjuk az archívumban.

b) Szezon pontozás
Amikor egy szezon végetér, a táblázat tartalmazni fogja a helyezéseket a szezon kezdő és végnapjába eső játékok figyelembevételével, az nem érdekes hogy mikor, milyen sorrendben legyenek is azok lejátszva.
Egy új szezon kezdetekor nem törlődnek ki az előző pontok, a szezonokban minden játék 90 napig él. Ez azt jelenti, hogy a 2. szezonban az 1. szezon játékai folyamatosan lesznek kiirtva, és a végére már nem lesz olyan játék, ami benne lenne az 1. szezonból. Igyhát az 1. szezon pontjai nem befolyásolják a 2. szezon végeredményét, mert ahogy az Pontozás áttekintésében le volt irva, a játékok folyamatosan kitörlődnek.

c) Play-offok
The Play-offs of each season is a Cup with a knock-out system where the 8 players selected will play a best of 5 (3 victories) game against the indicated opponents and the loosers will be out of the Cup until the number of players is reduced to 2. Those two finalists will play a best of 7 (4 victories) to define the only winner (no silver or bronze medals will be awarded).
If one of the top 8 players does not take part in this cup his place will be taken by the player right below him in the ranking, moving up one place all the players below the one who doesn't take part in the Cup. Who will have to play whom depends on their places in the ranking, as indicated by this tree:


2.6- Overall ranking

This is just like a season that instead of lasting 3 months it lasts a whole year. Every game you play is taken into account for both rankings, only that for the season ranking the games you play expire when they are 90 days old, while for the overall ranking the games you play will not expire until they are 365 days old. Of course that in a season that lasts 91 one days the games won't expire until they are 91 days old and in a year that lasts 366 days the overall games won't expire until they are 366 days old.
Every time you see this ranking you are seeing all the games played during the last 365(6) days, and by the end of the year the players that managed to get and stay at the top of the ranking will be awarded with medals in their profiles, crowning the top player as the best of the year.


Your account

When you log in you will be redirected to a an interface from where you will be able to validate your games, upload the games you played, edit your profile; and add comments, ratings and awards to other players' profiles

3.1- Your games

In this tabe you can validate the games you've played by choosing who you've played with, selecting how many rounds you won and how many rounds you lost in that game. If you made a mistake, select the false report from the "Games waiting to be validated by your opponent" box and click on "undo" before your opponents confirms the result. Please be careful when validating a game because if your opponent has the automatic validation option on you will not be able to correct your mistake and will have to ask a league administrator to delete the entry.
If you turned off the automatic validation option, the games reported against you will be shown in the "games you still have to validate" box. If you choose to have this option off, please validate all the games you play (won and lost) as soon as you finish playing.


3.2- Profile

To view your or other people's profile you can click on the "Players" icon of the left panel menu, entering an interface where you can choose to sort players by their country, clan or nickname. You can edit your profile by clicking on the "Your profile" tab after the log in screen and change your personal information, passowrd, image and turn on or off the automatic games validation option.

a) Skill rates
These show the average values you've obtained from other people subjective judgment, showing what other people think about different aspects of your gameplay. To rate another player, go to the "Rankgins, ratings" tab after the log in screen where you will be able to choose the player and the scores of each attribute.
Anybody is free to rate anybody else, just try to make your judgement as objective as possible and don't give someone else a score unless you really think you've played enough times against him to know what you are doing. Using this feature as a way of insulting other players (for example scoring with 1 someone who you know is a lot better than that) will not be tolerated.

b) Awards given by other players
The awards are small icons that players can give to other players and are a way of rewarding people for showing skills of different weapons. For example if your opponent performed a nice mexican flight during a match, feel free to reward him with a rope award. In order to give someone else an award, go to the "Rankings, ratings" tab after the login screen where you will be able to choose a player and select the icon you'd like to give him.

c) Tournament medals
The medals a player has earned in different tournaments (not necessarily NNN tournaments) and in this league will be stored here so that everybody can see those achievements.

d) Trainings and Missions
The Open Intermediate League offers offline challenges designed to help players develope skills that sooner or later will be useful during a normal match. The medals shown here are earned by completing missions, although the real reward for completing the missions is increasing your skills.Login
I'm new!
I forgot my password!